Verken wereldberoemde routes tijdens een fietsvakantie in Thailand of Vietnam

fietsen vietnam

Fietsvakanties in eigen land of Europa zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar het je er wel eens aan gedacht om in Thailand of Vietnam te gaan fietsen?

Thailand goed te fietsen

Thailand is een prima fietsland, zeker als je met een georganiseerde fietsreizen-aanbieder gaat, zoals Asian Way of Life. Maar ook Tropical Cyclist, Djoser en Eigen-Wijze-Reizen Fietsvakanties bieden mooie natuurvakanties in Thailand aan.

Fietsen in Vietnam

Vietnam is een land in Zuidoost-Azië met een rijke geschiedenis. Leer de natuur, cultuur en keuken van deze bijzondere bestemming goed kennen tijdens een fietsvakantie. Deze vakantie is ideaal als je graag een gevoel van vrijheid ervaart. Wissel tijdens het fietsen charmante dorpjes af met een tocht langs rijstvelden zo ver als het oog reikt.

Fietsroutes in Vietnam

Je kunt in Vietnam deelnemen aan een fietstocht per groep, maar het is ook mogelijk om er alleen op uit te trekken. Bovendien heb de keuze uit verschillende fietstochten. Fiets bijvoorbeeld van Saigon naar Hanoi via de wereldberoemde ‘National Highway 1’. Volgens de Lonely Planet is het een van de beste fietsroutes ter wereld. Met deze route fiets je op een veilige manier van Noord naar Zuid-Vietnam. Neem een camera mee voor onderweg, want het natuurschoon van de Mekong-delta is zeker de moeite van het fotograferen waard.

Adembenemend uitzicht

Misschien wil je tijdens de fietsvakantie graag genieten van een prachtig uitzicht. Kies dan voor de ‘Ho Chi Min Highway’, die evenals van Noord naar Zuid loopt. Het uitzicht over de rijstvelden is adembenemend. Bovendien is de kans groot dat je tijdens het fietsen de lokale bevolking ontmoet, bijvoorbeeld in een van de kleine dorpjes. Vietnamezen zijn erg trots op hun land, en laten je graag kennismaken met de Vietnamese cultuur en keuken.

Vietnamese cultuur en keuken

Tijdens uw fietsvakantie in Vietnam hoef je zeker geen honger te lijden. Langs de verschillende fietsroutes kom je allerlei eettentjes tegen voor een smakelijk ontbijt of lunch. Geniet bijvoorbeeld van een soepje met noodles, rundvlees of kip dat ‘Pho’ wordt genoemd. De Vietnamese cultuur is erg gericht op goede omgangsvormen. Kleed je tijdens een bezoek aan dit land dan ook netjes en draag tijdens een bezoek aan een kerk of tempel een lange rok of broek tot op de knie.
Vind je Azie toch wat te zwaar om fietsend te doen, bijvoorbeeld vanwege de luchtvochtigheid? Kijk dan goed naar het seizoen waar in je vertrekt. Een alternatief zijn natuurlijk wandelvakanties. In Azie, en ook Thailand, kun je waanzinnige trekkings doen, en Aziatische landen zijn populair onder hikers. Wandelvakanties naar Thailand worden onder andere georganiseerd door SNP Natuurreizen wandelvakanties. SNP Natuurreizen organiseert trouwens ook fietsvakanties, altijd gericht op natuur, en zo klimaatvriendelijk mogelijk. Al is dat natuurlijk relatief als je naar Azie op vakantie gaat…

Praktische informatie

Voor je begint aan een fietsvakantie in Vietnam is het verstandig om nog een aantal zaken door te nemen. Zo dient je paspoort nog minstens zes maanden geldig te zijn. Je hebt overigens geen visum nodig. Tijdens de tochten beschik je over een fiets met meerdere versnellingen, een bagagedrager en fietstassen. Vergeet vooral niet om veel drinken mee te nemen. In Vietnam kan de temperatuur soms behoorlijk oplopen. De meeste fietsen hebben een bidonhouder, waardoor je een flesje water altijd binnen handbereik heeft.