Goedkoop een privé jet huren

Het huren van een privé jet wordt steeds aantrekkelijker. We leven in een tijdperk die we het liefst achter ons laten. Mensen hebben geen zin om als haringen in een ton te zitten, om vervolgen elle bogen te wrijven met vreemden. Dus wordt er naarstig gezocht naar een alternatieve oplossing om een vlucht met een lijndienst of charter te vermijden, om zo de contacten tot het minimum te beperken. Voor reizen waarbij autorijden of de trein nemen geen optie is, is er een andere keuzemogelijkheid dat misschien wel toegankelijker is dan je denkt, namelijk: goedkoop een privé jet huren.

Wel exclusief niet onbetaalbaar

Reizen met een privé jet zal in prijs altijd hoger uitvallen dan de business of first class van de bekende maatschappijen en dan hebben niet eens over de prijsvechters. Maar duurder betekent niet dat het exclusief is voor alleen zakenmensen. Hoewel het huren van een privé jet meer kan kosten dan een ticket bij een gewone luchtvaartmaatschappij, kan de persoonlijke service de upgrade meer dan de moeite waard zijn. Het wordt makkelijker om een goedkoop privé jet te huren.

Privé vliegen is net alsof je in een tijdmachine zit, ze biedt een enorme waarde aan bedrijven, groepen en individuen die het maximale uit hun planning proberen te halen. Een ultiem vervoersmiddel die het mogelijk maakt meer voor elkaar te krijgen op een dag, wat je leven en sociale afstand meer in balans brengt.

Hoe het beste te huren

Natuurlijk kun je een goedkoop privé jet rechtstreeks huren met de daarvoor in gespecialiseerde bedrijven. Via deze organisaties kunnen reizigers uit verschillende opties hun keuze maken en hun gegevens opgeven. Hierna zal een boekingsagent op basis van de offerte contact opnemen over de op dat moment zijn de beschikbaarheid van hun privé jet. Een andere tijd winstgevende optie is, reizigers die niet loyaal zijn aan een bepaalde service om in zee te gaan met een charter makelaar.

Door gebruik van een database zal hij het eerste de beste beschikbare privé jet boeken met gunstige route en reistijden voor de passagier(s). Het altijd een goed idee om de veiligheidsgegevens er op na te slaan, zodat je niet voor verrassingen komt te staan, maar over het algemeen zijn deze soepeler dan bij de commerciële luchtvaartmaatschappijen.

Tarieven zijn model afhankelijk

Het basistarief wat berekend wordt bij dit soort vluchten is afhankelijk van het type vliegtuig. Ieder vliegtuig dat van de fabriek wordt opgeleverd met een formidabele hoeveelheid bedrijfskosten. Aan een luxe privé jet dat reist tussen continenten, zitten natuurlijk meer onderhouds- en afschrijvingskosten verbonden dan een kleiner model met korter bereik. Dit is prijsbepalend voor de eigenaar of exploitant van het basistarief.

Toch wordt wat betreft de prijs het verschil steeds kleiner vergeleken met eersteklas reizen bij een commerciële luchtvaartmaatschappij. Tel daar de voordelen bij op, zoals: Snelle afwikkeling bij douane/inchecken, comfortabeler reizen, flexibeler in gebruik, mogelijkheid tot gebruik van kleinere vliegvelden dichter bij je bestemming, meer luxe, dan is het de moeite waard om te overwegen om een goedkoop privé jet te huren.

First Class Aviation