Een actieve vakantie? Of liever relaxen?

relax of rustige vakantie

Wat is jouw ideale vakantie? Trek je het liefst je wandelschoenen aan of lig je liever op het strand?

Actieve vakantie

Vraag aan 100 mensen wat hun ideale vakantie inhoudt, en je zult pakweg 100 verschillende antwoorden krijgen. Grofweg kun je de verdeling maken tussen actieve vakanties en meer relaxte vakanties. Waar de ene persoon ontspant door hélemaal niets te doen, komt de ander juist tot rust door actief bezig te zijn. Ieder persoon is tenslotte verschillend, en dat geldt ook wanneer we op vakantie gaan.

Wandelen, fietsen, bergbeklimmen, raften: alles is mogelijk als je van een actieve vakantie houdt. En waar de ene persoon tijdens een actieve vakantie ook kiest voor een wat meer basic accommodatie, een tent bijvoorbeeld, houdt de ander er juist van om na een actieve dag een luxe appartement of vakantiewoning binnen te wandelen. Juist als je heel de dag actief bezig bent geweest kan een wellness vakantiewoning, met bijvoorbeeld een sauna of jacuzzi natuurlijk een heerlijke afwisseling zijn. Lekker voor je spieren ook, na zo’n sportieve dag, om even helemaal te ontspannen.

Wellness vakantiewoning

Wat je precies in een wellness vakantiewoning aantreft is verschillend, maar vaak zijn dit soort vakantiewoningen uitgerust met allerlei fijne, luxe zaken om helemaal tot rust te komen. Een sauna of een jacuzzi zijn bijna standaard, maar bijvoorbeeld ook een stoomcabine, zonnebank of zelfs een voetmassagebad behoren tot de mogelijkheden. Zo kom je gegarandeerd helemaal relaxed thuis van je vakantie, heerlijk hoor.

Je vindt dit soort woningen al op heel veel verschillende plekken in Europa, maar zeker in Nederland lijken zij momenteel echt een trend te zijn. Helemaal tot rust komen kan dus ook prima in eigen land.

Vakantiewoning Spanje

Zoek je het toch liever iets verder van huis? Veel (Nederlandse) eigenaren bieden hun tweede huis in Spanje te huur aan. Deze woningen liggen vaak op de prachtigste plekjes, midden in de natuur. Zo zie je eens een hele andere kant van Spanje. Hou je ervan om niet middenin de meest toeristische gebieden te verblijven kan dit een hele fijne optie zijn. Deze accommodaties zijn vaak ook lekker ruim en luxe, en niet zelden uitgerust met een eigen zwembad. Misschien is een vakantiewoning Spanje wel echt wat voor jou!

Verblijf je liever op of vlakbij een vakantiecomplex in een toeristisch gebied, met veel voorzieningen in de buurt? Ook dan is er volop mogelijk, van appartement tot bungalow. Vaak is het strand op loopafstand, en zijn er volop lekkere restaurantjes heel dichtbij. Ook fijn: dit soort complexen beschikken meestal over een zwembad. Volop vakantiepret gegarandeerd!