Comfortabel vliegen naar Thailand

Thailand is een prachtige bestemming om naar toe te gaan. Het veelzijdige land biedt voor ieder wat wils en is voor toeristen die lange reizen maken een populaire bestemming. Vanaf Nederland is het ruim 12 uur vliegen naar Thailand. Afhankelijk van welk vliegveld in Thailand je bestemming is kan dit iets langer of korter zijn, maar je moet er dus rekening mee houden dat je wel even in het vliegtuig zit. Één van de meest gekozen vliegvelden voor een vlucht naar Thailand is het vliegveld van Bangkok, de hoofdstad van het land.

Niet druk maken om valuta

Wil je zonder stress op je bestemming aankomen, zorg dan dat je in Nederland al de juiste valuta geregeld hebt. Via verschillende organisaties kun je euro’s wisselen tegen de valuta van Thailand, genaamd de Baht. Zo kun je op Schiphol een wisselkantoor bezoeken om de juiste valuta in handen krijgt. Zo hoef je je tijdens je vlucht naar Thailand dus niet druk te maken om het omwisselen van valuta als je aankomt op je bestemming, maar kun je lekker ontspannen tijdens die vlucht. Je kunt de Baht ook ter plekke kopen op het vliegveld, maar dan heb je de kans dat je met ongunstige wisselkoersen te maken hebt of dat je in een lange rij komt te staan met andere toeristen.

Andere praktische informatie over Thailand

In het vliegtuig heb je voldoende tijd om je goed in te lezen over het land. Sommige dingen zijn echter goed om voorafgaand aan je reis al te weten. Zo is het verstandig om een wereldstekker mee te nemen bij je reis naar Thailand. Niet overal kun je gewone Europese stekkers gebruiken, en heb je een wereldstekker nodig om bijvoorbeeld je telefoon op te laden. Ook is het goed om te weten dat je lang niet overal kunt pinnen, bijvoorbeeld in winkels en restaurants. Echter worden wel de meeste creditcards geaccepteerd als betaalmiddel. Hoe dan ook, geniet van je reis naar dit prachtige land!