Het beste Thaise eten in Amsterdam

Iedereen die weleens in Thailand is geweest kent de geuren, kleuren en smaken van de Thaise keuken. Kom je net terug uit Thailand, droom je vast en zeker iedere nacht over die heerlijke padthai die je zo ongelooflijk mist. Nou is Nederland een zo’n beetje een mini-wereld en kan je hier gelukkig gerechten van over de hele wereld vinden. Waar vind je het beste Thaise eten in Amsterdam? Nou, hier! Lees verder, waan je in Thailand, ook al ben je in werkelijkheid gewoon in regenachtig Amsterdam. Her kan je immers alles vinden, van goedkoop streetfood tot de meest luxe en romantische restaurants!

  1. Voor de romanticus

Wie op een romantisch weekendje weg is in Amsterdam en op zoek is naar een exotisch diner, is er Kinnaree. Hier is het wel zaak dat je van tevoren reserveert, want de kans is groot dat het restaurant vol zit. En dat is natuurlijk niet zonder reden. Dit restaurant geniet grote populariteit vanwege het echt authentieke eten dat ze hier serveren. Mensen die in Thailand zijn geweest en erg kritisch zijn over Thais eten buiten Thailand, zijn vooral enorm te spreken over dit restaurant. De koks komen uit Thailand en koken op authentieke Thaise wijze. Kinnaree wordt regelmatig tot beste Thaise restaurant van Amsterdam bekroond. Hier voel je je dan ook alsof je weer even helemaal terug in het warme, tropische Thailand bent!

  1. Voor de streetfood lover

Natuurlijk is er in Amsterdam ook Thais streetfood te vinden. Uiteraard een tikkeltje duurder dan het spotgoedkope streetfood dat je in Thailand vindt, maar ook weer een heel stuk goedkoper dan de luxe exotische restaurants. Ook in de Thaise Snackbar Bird zijn de bezoekers enorm te spreken over het smaakvolle eten. De porties zijn groot, de prijzen zijn, voor Nederlandse begrippen, klein. Het is misschien niet de meest gezellige atmosfeer, maar daar doe je het hier niet voor! Hier ga je voor een snelle doch gezonde hap, vol van smaak, en de kleine prijs. Ideaal als je geen tijd hebt om te koken ’s avonds of als je tussen de middag een snelle hap nodig hebt. Wij zouden willen dat er meer snackbars waren die zulk eten aan zouden bieden.

  1. Voor de klassieker

Krua Thai Classic Restaurant staat voor alles waar Thailand ook voor staat. Krua Thai betekent “Thaise Keuken”, en hier draait het dan ook geheel om het maken van het beste, lekkerste Thaise eten. De Thaise gastvrijheid wordt hier naar Amsterdam gehaald. Ze zeggen wel eens dat Thailand “the land of smiles” is. Dit zie je zeker weten terug in Krua Thai. Dagelijks verschijnen er nieuwe reviews over dit restaurant op internet, en ze zijn allemaal minstens net zo lovend als de vorige. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam, het eten is geweldig en er hangt een goede atmosfeer in het restaurant. Wanneer je niet zeker weet wat je van het menu moet kiezen en je nog onbekend bent met het Thaise eten, is dit de plek om te zijn. Het aanraden van de obers wordt hier namelijk door iedere gast enorm gewaardeerd.

  1. Faam vanwege versheid

Een ander Thai restaurant in Amsterdam dat regelmatig de stempel krijgt als beste Thaise eten in Amsterdam is Thai Phutakun. Waar bezoekers hier voornamelijk over te spreken zijn, is de enorme versheid van de ingrediënten. Iedereen proeft het meteen wanneer ze hier eten, het maakt niet uit op welk moment van de dag. Net als alle andere restaurants in deze lijst krijgt ook Thai Phutakun enorm veel lovende woorden over het vriendelijke personeel, de fijne atmosfeer en het smaakvolle, authentieke, echte Thaise eten. Dat is waar Thailand immers voor staat: gastvrijheid, vriendelijkheid, grote glimlachen en heerlijk, gezond en vers eten. Wat wil je nog meer?